Blog

Kontrola saponínů

SAPONINY, ALE JAKÉ?    VÝROBA  A  KONTROLA  KVALITY   Saponinové doplňky stravy překonali od svého uvedení na trh v sedmdesátých létech minulého století velké změny co se týká výroby, složení, balení i užívání.  V počátcích se preferovaly takzvané „přírodní“ produkty, kde se používal hlavně prášek získaný sušením všech saponiny obsahujících částí rostlin, jako Yucca shidigera a podobných. Tento prášek se bez jakékoliv úpravy plnil do tobolek a podával k užívání. Jediným kritériem byla vizuální kontrola – prášek se rozpustil v malém množství vody a protřepáním vytvořil pěnu, čím prodejce přesvědčoval kupujícího o tom, že zboží obsahuje saponiny. Tyto praktiky z minulého století už byly p...

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.